Dodano do koszyka

 

ZALOGUJ SIĘ





Nie masz jeszcze konta?

Aby robić u nas zakupy, musisz się zarejestrować i założyć konto klienta.


Załóż konto »

Polityka prywatności

Polityka prywatności

 

1.    Wydawnictwo Dwie Siostry sp. z o.o., zarejestrowana w Sądzie Rejonowym dla m. st. Warszawy  w Warszawie XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000236292, z siedzibą w Warszawie, al. 3 Maja 2 lok. 183, 00-391 Warszawa, NIP 525-233-46-25, REGON 140170423, nr telefonu: (+48) 881 360 800, adres e-mail: sklep@wydawnictwodwiesiostry.pl, zwane dalej Sprzedawcą, wprowadza niniejszą Politykę prywatności.
2.    Słowa pisane w niniejszym dokumencie wielką literą mają znaczenie nadane im w Regulaminie Sklepu dostępnym na stronie www.wydawnictwodwiesiostry.pl (o ile nic innego nie wynika z niniejszego dokumentu).

3.    Sprzedawca podejmuje czynności zabezpieczające w celu zapewnienia poufności danych przekazywanych przez Klientów oraz osoby odwiedzające stronę internetową www.wydawnictwodwiesiostry.pl (zarówno danych osobowych, jak i danych nie będących danymi osobowymi).

4.    Dane osobowe przetwarzane są z zastosowaniem wymaganych przepisami prawa środków technicznych i organizacyjnych, zapewniających ich ochronę; chronione są przed dostępem osób nieupoważnionych zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych oraz ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną.

5.    Aby w pełni korzystać z wszystkich funkcjonalności Sklepu, Klient zobowiązany jest do podania swoich danych osobowych w postaci: imienia, nazwiska, adresu, adresu poczty elektronicznej, numeru telefonu, poprzez wypełnienie formularza rejestracyjnego. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednak niepodanie danych w postaci: imienia i nazwiska, adresu, adresu dostawy (jeśli jest inny, niż adres podany podczas rejestracji Konta), adresu poczty elektronicznej, uniemożliwia dokonanie zamówienia.

6.    Administratorem danych osobowych przetwarzanych w związku z prowadzeniem Sklepu jest Wydawnictwo Dwie Siostry sp. z o.o., zarejestrowana w Sądzie Rejonowym dla m. st. Warszawy  w Warszawie XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000236292, z siedzibą w Warszawie, al. 3 Maja 2 lok. 183, 00-391 Warszawa, NIP 525-233-46-25, REGON 140170423.

7.    Dane osobowe przetwarzane są w celu realizacji umowy, a także w celu podjęcia działań niezbędnych przed zawarciem umowy. Jeżeli Klient wyrazi w osobnym oświadczeniu dodatkową zgodę, której wyrażenie nie jest konieczne, Sprzedawca może przetwarzać dane osobowe Klienta w celach marketingowych. Jeżeli Klient udzieli takiej zgody, to może ją następnie w każdej chwili odwołać.

8.    Dane osobowe nie będą udostępniane podmiotom zewnętrznym, chyba
że Klient upoważni Sprzedawcę do ich udostępniania.

9.    Dane osobowe będą powierzane wymienionym niżej podmiotom w celu wykonania przez Sprzedawcę umów sprzedaży lub umów o świadczenie usług zawieranych przez Sprzedawcę z Klientami z wykorzystaniem Sklepu:

   -  Poczta Polska S.A. z siedzibą w Warszawie, 00-940, ul. Stawki 2, NIP: 525-000-73-13, Regon: 010684960, KRS: 0000334972;

   -  DPD Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-274, ul. Mineralna 15, KRS 0000028368, NIP: 526-020-41-10, REGON: 012026421 w celu wykonania transportu zamówionego towaru.

   -  Dotpay S.A., z siedzibą w Krakowie, 30-552, ul. Wielicka 72, KRS 0000296790, NIP 634-26-61-860, NIP EU PL6342661860, REGON 240770255, w celu obsługi płatności.

10.  Dane osobowe mogą zostać udostępnione przez Sprzedawcę, gdy obowiązek udostępnienia będzie spoczywał na Sprzedawcy z mocy obowiązującego prawa.

11.  Klient w każdym momencie ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Może także skierować do Sprzedawcy żądanie usunięcia swoich danych.

12.  Sprzedawca nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies. Sprzedawca wykorzystuje pliki cookies, czyli niewielkie informacje tekstowe, przechowywane na urządzeniu końcowym Klienta oraz osoby odwiedzającej stronę www.wydawnictwodwiesiostry.pl, zwaną dalej Odwiedzającym (np. komputerze, tablecie, smartfonie). Cookies mogą być odczytywane przez system teleinformatyczny Sprzedawcy.

13.  Sprzedawca przechowuje pliki cookies na urządzeniu końcowym Klienta lub Odwiedzającego, a następnie uzyskuje dostęp do informacji w nich zawartych, w celach: statystycznych, zapewnienia prawidłowego działania strony www.wydawnictwodwiesiostry.pl, a w szczególności utrzymania sesji po zalogowaniu.

14.  W każdej przeglądarce internetowej możliwa jest zmiana ustawień plików cookies, w tym możliwość blokowania plików cookies, co uniemożliwia ich przechowywanie na urządzeniu końcowym Klienta lub Odwiedzającego.

15.  Pliki cookies mogą być także usunięte poprzez odpowiednie funkcje przeglądarki internetowej, skorzystanie z narzędzi dostępnych w ramach systemu operacyjnego lub służące do tego programy.

16.  Zmian w najbardziej dostępnych przeglądarkach internetowych można dokonać w sposób wskazany pod umieszczonymi poniżej linkami:

   -  Mozilla Firefox: http://support.mozilla.org/pl/kb/usuwanie-ciasteczek,

   -  Opera: http://help.opera.com/Linux/9.60/pl/cookies.html,

   -  Internet Explorer: http://support.microsoft.com/kb/278835/pl,

   -  Google Chrome: http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=pl&answer=95647

 

17.  Zmiana ustawień przeglądarki internetowej, która uniemożliwia lub ogranicza przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym lub wykasowanie plików cookies w trakcie korzystania ze Sklepu, może jednak spowodować ograniczenie funkcjonalności świadczonych usług, np. brak możliwości zalogowania się w Sklepie lub przerwanie sesji po zalogowaniu.